Mindelo

Escudo

De munteenheid in Kaap Verdië is de Escudo (CVE). Deze heeft een vaste wisselkoers t.o.v. de euro: 1 euro is ongeveer 110 escudo's (110,265 om precies te zijn). Een biljet van bijv. 1000 escudo's is dus ongeveer 9 euro.
Vaak kan ook met euro's betaald worden, er wordt dan echter vaak met een wisselkoers van 1:100 gerekend (dus 1 euro is 100 escudo's).

Creditcards

Creditcards worden weinig geaccepteerd. Op toeristische plekken (zoals Sal) wel wat meer dan op andere plekken, maar vaak alleen Visa. In sommige restaurants kan met Visa betaald worden, maar vaak worden dan wel de extra kosten aan de klant doorberekend (meestal 3%).

Geldautomaten

Geldautomaten zijn redelijk vertegenwoordigd (vliegvelden en de wat grotere plaatsen). Hier kan met de meeste Europese bankpassen geld gepind worden. Tevens kan geld met een Visa creditcard opgenomen worden. Het maximale bedrag dat in één keer gepind kan worden is meestal 20.000 escudo's (ongeveer € 180,-).

Fooien

Kaap Verdië heeft geen fooien cultuur en een fooi is dan ook niet vanzelfsprekend. Als u iets wilt geven als blijk van waardering dan kunt u bijvoorbeeld denken aan een bedrag van 50 tot 100 escucudo's. Op de iets toeristichere plekken kunt u bijv. 5% als richtlijn aanhouden.

Links

Omrekenen escudo's <-> euro's