Mindelo

Visum

Voor Kaap Verdië is een visum nodig. Dit kan bij aankomst voor € 25,- aangeschaft worden (zorg dat u dit bedrag gepast contant bij u heeft). Een visum kan ook vooraf aangeschaft worden, maar vaak is dat duurder en bewerkelijker (bijv. omdat er een pasfoto nodig is). Het visum is te gebruiken tot 180 dagen na datum van uitgifte en staat een maximum verblijf van 90 dagen toe.

Let op dat als u van plan bent ter plekke een visum te kopen dat dat soms eerst apart geregeld moet worden voordat u in de rij voor de douane aansluit (in São Vicente is dat het kantoortje aan de linkerkant in de aankomsthal).

U heeft geen visum nodig indien u in Kaap Verdië geboren bent, u getrouwd bent met iemand die in Kaap Verdië geboren is, of als één van uw ouders in Kaap Verdie geboren is. Dit dient eventueel wel aangetoond te worden door middel van een document (zoals bijv. een trouwboekje). Let op dat als u via een maatschappij boekt waarbij het visum in de prijs inbegrepen is (ArkeFly) dat u betaalde visumkosten teruggestort kunt krijgen (u dient hiervoor de betreffende luchtvaartmaatschappij te bellen).

Paspoort

Officieel dient het paspoort nog 6 maanden na vertrek geldig te zijn.

Landings- en vertrekkaart

Het niet zo heel erg geliefde witte papiertje (international embarkation/disembarkation card), dat bij aankomst en vertrek ingevuld aan de douane afgegeven diende te worden, is in de loop van 2013 afgeschaft. Wel moet het soms nog ingevuld worden als het computersysteem van de douane het laat afweten.

Links

Consulaat Kaap Verdië
Landings- en vertrekkaart (afgeschaft)