Mindelo

Vliegmaatschappijen

Verschillende vliegmaatschappijen vliegen vanuit Europa naar Kaap Verdië, bijvoorbeeld: TACV, TAP, Transavia, TUI (=Thomson vanuit Engeland)en Luxair. De meeste (vakantie)vluchten gaan naar Sal of Boa Vista. Rechtstreekse vluchten naar São Vicente zijn o.a. mogelijk vanaf Amsterdam (TACV, TUI), Parijs (TACV) en Lissabon (TAP). Sommige maatschappijen vliegen overigens alleen in de winter naar Kaap Verdië.

Vluchten vanuit andere continenten naar Kaap Verdië zijn o.a. mogelijk vanuit de Verenigde Staten (Boston), Brazilië (Fortaleza), Senegal (Dakar), Gambia (Banjul), Guiné-Bissau (Bissau), São Tomé e Príncipe, Angola (Luanda), Marokko (Casablanca) en Grand Canaria (Las Palmas).

Binnenlandse vluchten worden door de Kaap Verdische maatschappij TACV en de Canarische maatschappij Binter verzorgd.

Prijzen

De zomervakantie en de periode rond kerst en oud & nieuw is hoogseizoen voor vluchten naar Kaap Verdië. De tickets zijn buiten deze periode een stuk goedkoper. Vluchten bij de vakantie aanbieders (TUI, Transavia etc.) kunnen het best via hun eigen site geboekt worden. Ook tickets voor TACV zijn tegenwoordig via hun eigen site te bestellen. Soms kan het voordeliger zijn tickets te boeken via een ticketaanbieder zoals schipholtickets.nl of vliegtickets.nl.
Let op bij het vergelijken van prijzen dat er verschil kan zijn in wat wel en niet inbegrepen is, met name bij de vakantie aanbieders. Soms is bijvoorbeeld een visum inbegrepen of ruimbagage juist niet inbegrepen.

Binnenlandse vluchten met Binter kunnen online op hun website aangeschaft worden. Binnenlandse vluchten met TACV zijn het voordeligst in Kaap Verdië zelf aan te schaffen, of on-line via de website van TACV (betaling met Vinti4, Mastercard of Visa). Let op dat als u meerdere binnenlandse vluchten maakt deze het goedkoopst zijn als deze samen als in één boeking aangeschaft worden.

Vertragingen, vluchtwijzigingen, vertraagde bagage

Helaas zijn binnenlandse vluchten vaak vertraagd.
Het schema van een binnenlandse vlucht wordt ook regelmatig (kort van te voren) gewijzigd. Het is daarom aan te bevelen het schema van te voren te raadplegen, een vlucht minimaal een dag voor vertrek te confirmeren (bij TACV langsgaan of bellen) en een telefoonnummer achter te laten bij de maatschappij.
Binnenlandse vluchten kunnen soms overboekt zijn waardoor men soms niet met de betreffende vlucht meekan (met name in drukke periodes). Ook daarom is het aan te bevelen een vlucht tijdig te confirmeren, of anders in elk geval op tijd in te checken.
Koffers komen in Kaap Verdië vaker dan gemiddeld vertraagd aan. Daarom is het aan te raden een aantal noodzakelijke dingen in de handbagage mee te nemen.

Luchthavens

Eiland Luchthaven Code
Sal Amilcar Cabral International Airport SID
Boa Vista Rabil Airport BVC
São Vicente Cesária Évora Airport (voorheen San Pedro Airport)    VXE
Santiago Francisco Mendes Airport RAI 
São Nicolau    Preguica Airport  SNE
Fogo Sao Filipe Airport SFL
Maio Vila Do Maio Airport  MMO

Links

schipholtickets.nl
vliegtickets.nl
TACV
TACV boeken vlucht
TACV boeken meerdere (binnenlandse) vluchten
FlyCaboVerde
Transavia
TUIFly Nederland
TUIFly
TUIFly Belgie
Thomson
Luxair
Binter