Mindelo

Taxi's

Op São Vicente is het erg eenvoudig je met een taxi te verplaatsten. Er gelden vaste tarieven zodat het vooraf inzichtelijk is wat een rit kost. Binnen het centrum is dat bijv. 150 escudo's ('s avonds 180), ongeveer anderhalve euro.
Er rijden redelijk wat taxi's rond en er zijn diverse taxi standplaatsen, taxi's mogen overal stoppen voor het in- en uitstappen van passagiers en ze zijn redelijk herkenbaar omdat alle taxi's op São Vicente wit zijn. Het kost dus meestal niet zo veel moeite een taxi te vinden.
Er is wel redelijk wat verschil in de kwaliteit van de auto's zelf, sommige zijn redelijk nieuw maar sommige zijn ook behoorlijk oud. Autogordels worden door de locale bevolking nauwelijks gebruikt, reken er dus niet op dat deze altijd aanwezig zijn of werken in een taxi.

Overigens bevindt zich bij het appartment een taxistandplaats om de hoek (op de Avenida Fernando Ferreira Fortes).

Taxitarieven

De belangrijkste taxi tarieven op São Vicente (in escudos):

rit (of vice versa) overdag 's avonds
centrum Mindelo 150 180
centrum - buitenwijken
(en tussen buitenwijken)
170 200
Mindelo - vliegveld 900 1000
Mindelo - Baía das gatas 900 1100
Mindelo - Monte Verde 1100 1200
Mindelo - Calhau 1000 1100

Aluguers

Een aluguer is een soort gemeenschappelijke taxi, meestal een minibusje of pickup. Ze zijn goedkoper dan dan een taxi, maar een aluguer gaat pas richting zijn eindbestemming als er genoeg mensen zijn verzameld die mee willen. Mensen stappen ook onderweg op of af en betalen proportioneel naar de afstand die ze meerijden.
Een aluguer is ook eventueel als prive taxi te gebruiken maar dan moet er ook meer betaald worden.
Aluguers zijn op diverse plekken te vinden, maar de belangrijkste verzamelplek bevindt zich bij het Praça Estrela (tegenover de weg naar het vliegveld).

Bussen

De goedkoopste manier van vervoer in Mindelo is de bus. Bijna alle bussen gaan via het centrale knooppunt op Praça Regala (voor de deur van Apê Regala). Bussen beperken zich doorgaans tot Mindelo, alleen in de weekenden tijdens de zomer rijden er bussen naar Calhau en Baía das Gatas. Deze vertrekken dan echter van Praça Estrela en niet van Praça Regala.
Een buskaartje kan bij de chauffeur gekocht worden.